Bộ 5 đề thi thử THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Phan Huy Chú | Doanhnhan.edu.vn

BỘ 5 ĐỀ THI THPT QUỐC GIA MÔN TIẾNG ANH NĂM 2021 TRƯỜNG THPT PHAN HUY CHÚ

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. responds        B. digests                    C. laughs                     D. connects

Question 2: A. suggest           B. summer                   C. support                   D. survive

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. conserve         B. achieve                   C. employ                   D. waver

Question 4: A. protective       B. infectious                C. interact                   D. objection

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5: Unfortunately, my trip to France ______ because I couldn’t save enough money.

A. fell through                        B. turned up                C. tried out                  D. took over

Question 6. He is a very intelligent boy; ______, he sometimes gets bad marks.

A. otherwise                B. thus                         C. so                            D. however

Question 7: Did you read _______ book I lent you last week?

A. a                                         B. an                            C. the                          D. Ø (no article)

Question 8. Patients at highest ______ of complications can be detected based on artificial intelligence techniques.

A. danger                                B. risk                         C. chance                    D. threat

Question 9. I believe that judges should be independent ______ the government.

A. to                            B. of                            C. with                        D. on

Question 10: Students haven’t been to school for days due to the coronavirus pandemic, ______?

A. have they                B. have you                 C. do they                   D. did you

Question 11. ______ our own interests is one of the most important factors in choosing a job.

A. Realizing                B. Chasing                  C. Seeking                  D. Pursuing

Question 12. I still remember ______ about his extraordinary childhood with lots of hardship.

A. being told               B. telling                     C. to tell                      D. to be told

Question 13: With very high price of oil, people have to ______ on petrol.

A. economy                 B. economize              C. economic                D. economically

Question 14: Betty knows she needs exercise but finds going to the gym a ______.

A. job                         B. task                         C. work                       D. chore

Question 15: John could not talk to you when you phoned him yesterday as he ______ a bath.

A. took                                    B. had taken                C. was taking              D. would take

Question 16: If drivers do not observe the traffic regulations, they ______ stopped and get fined.

A. will be                                B. are                           C. would be                D. were

Question 17: Evolution progresses ______.

A. when genes was changing over time                     B. until genes had changed over time

C. as genes change over time                         D. though genes will change over time

Question 18: The students ______ noise in class will be punished.

A. are made                 B. made                       C. are making              D. making

Question 19: She finally learned to drive at the ______ old age of 70.

A. high                                    B. grand                      C. big                          D. great

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the un­derlined word(s) in each of the following questions.

Question 20: The factory is fined for discharging dangerous chemicals into the river.

A. releasing                 B. increasing               C. decreasing              D. keeping

Question 21: The new college is intended to improve the life chances of children in the inner city.

A. productions            B. communities           C. opportunities          D. questions

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: Children brought up in a caring environment tend to grow more sympathetic towards others.

A. loving                                 B. dishonest                C. healthy                   D. hateful

Question 23: It’s quite disappointing that some people still turn a blind eye to acts of injustice they witness in the street.

A. take no notice of                                        B. have no feeling for

C. show respect for                                         D. pay attention to

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the option that best completes each of the fol­lowing exchanges.

Question 24: Janet wants to invite Susan to go to the cinema.

– Janet: “Do you feel like going to the cinema this evening?” – Susan: “______.”

A. I don’t agree, I’m afraid                             B. You’re welcome

C. That would be great                                               D. I feel very bored

Question 25: – Baker: “In my opinion, women often drive more carefully than men.”

– Barbara: “______.”

A. Never mind                        B. What nonsense       C. Absolutely              D. Yes, please

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 26 to 30.

Urban development is having a direct impact on the weather in (26) ______ cities worldwide. It has been noticed that the difference in temperature is usually greater at night and the phenomenon occurs in both winter and summer. Experts agree that this is due to urban development, when open green spaces are replaced with asphalt roads and tall brick or concrete buildings. These materials retain heat generated by the Sun and release it through the night. In Atlanta, in the US, this has even led to thunderstorms (27) ______ occur in the morning rather than, as is more common, in the afternoon.

Large cities around the world are adopting strategies to combat this issue, (28) ______ it is not uncommon to find plants growing on top of roofs or down the walls of large buildings. In Singapore, the government has (29) ______ to transform it into a “city within a garden” and, in 2006, they held an international competition calling for entries to develop a master plan to help bring this about. One outcome was the creation of 18 “Supertrees” – metal constructions resembling very tall trees. Each one is a vertical freestanding garden and is (30) ______ to exotic plants and ferns. They also contain solar panels used to light the trees at night and also containers to collect rainwater, making them truly self-sufficient.

Question 26: A. one               B. many                       C. each                        D. much

Question 27: A. which                       B. where                      C. what                       D. when

Question 28: A. however                   B. for                           C. otherwise                D. and

Question 29: A. committed   B. pledged                   C. confessed               D. required

Question 30: A. land              B. house                      C. place                       D. home

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 31 to 35.

Since water is the basis of life, composing the greater part of the tissues of all living things, the crucial problem of desert animals is to survive in a world where sources of flowing water are rare. Since man’s inexorable necessity is to absorb large quantities of water at frequent intervals, he can scarcely comprehend that many creatures of the desert pass their entire lives without a single drop. Uncompromising as it is, the desert has not a limited life but only those forms unable to withstand its desiccating effects. No moist skinned, water-loving animals can exist there. Few large animals are found. The giants of the North American desert are the deer, the coyote, and the bobcat. Since desert country is open, it holds more swift-footed running and leaping creatures than the tangled forest. Its population is largely nocturnal, silent, filled with reticence, and ruled by stealth. Yet they are not emaciated. Having adapted to their austere environment, they are as healthy as animals anywhere else in the world. The secret of their adjustment lies in the combination of behaviour and physiology.

READ:  Vật lý 11 Bài 26: Khúc xạ ánh sáng | Doanhnhan.edu.vn

None could survive, like mad dogs and Englishmen, if they went out in the midday sun, many would die in a matter of minutes. So, most of them pass the burning hours asleep in cool, humid burrows underneath the ground, emerging to hunt only by night. The surface of the sun-baked desert averages around 150 degrees, but 18 inches down the temperature is only 60 degrees.

Question 31: Which could be the most suitable title of the passage?

A. Desert Plants                                                          B. Man’s Life in a Desert Environment

C. Life Underground                                      D. Animal Life in a Desert Environment

Question 32: Which of the following is TRUE about the reason why man hardly understand why many animals live their whole life in the desert?

A. Very few large animals are found in the desert.

B. Sources of flowing water are rare in a desert.

C. Water composes the greater part of the tissues of living things.

D. Water is an essential part of men’s existence.

Question 33: The word “it” in paragraph 1 refers to _____.

A. deer                        B. coyote                     C. desert country        D. bobcat

Question 34: According to the passage, examples of the behaviour of desert animals do not include ______.

A. they are noisy and aggressive                                B. they dig home underground

C. they sleep during the day                           D. they are watchful and quiet

Question 35: The word “underneath” in the last paragraph mostly means ______.

A. behind                                B. below                      C. beside                     D. behalf

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42.

The Arts and Crafts Movement in the United States was responsible for sweeping changes in attitudes toward the decorative arts, then considered the minor or household arts. Its focus on decorative arts helped to induce United States museums and private collectors to begin collecting furniture, glass, ceramics, metalwork, and textiles in the late nineteenth and early twentieth centuries. The fact that artisans, who were looked on as mechanics or skilled workers in the eighteenth century, are frequently considered artists today is directly attributable to the Arts and Crafts Movement of the nineteenth century. The importance now placed on attractive and harmonious home decoration can also be traced to this period, when Victorian interior arrangements were revised to admit greater light and more freely flowing spaces.

The Arts and Crafts Movement reacts against mechanized processes that threatened handcrafts and resulted in cheapened, monotonous merchandise. Founded in the late nineteenth century by British social critics John Ruskin and William Morris, the movement revered craft as a form of art. In a rapidly industrializing society, most Victorians agreed that art was an essential moral ingredient in the home environment, and in many middle and working-class homes craft was the only form of art. Ruskin and his followers criticized not only the degradation of artisans reduced to machine operators, but also the impending loss of daily contact with handcrafted objects, fashioned with pride, integrity, and attention to beauty.

In the United States as well as in Great Britain, reformers extolled the virtues of handcrafted objects: simple, straightforward design; solid materials of good quality; and sound, enduring construction techniques. These criteria were interpreted in a variety of styles, ranging from rational and geometric to romantic or naturalistic. Whether abstract, stylized, or realistically treated, the consistent theme in virtually all Arts and Crafts design is nature.

The Arts and Crafts Movement was much more than a particular style; it was a philosophy of domestic life. Proponents believed that if simple design, high-quality materials, and honest construction were realized in the home, then the occupants would enjoy moral and therapeutic effects. For both artisan and consumer, the Arts and Crafts doctrine was seen as a magical force against the undesirable effects of industrialization.

Question 36: Which is the most suitable title for the passage?

A. Museums and private collectors in the United States

B. The Arts and Crafts Movement in the United States

C. Victorians’ viewpoint on art and its ingredients

D. Criteria used to evaluate art in Great Britain

Question 37: According to the passage, which of the following changes occured at the same time as the Arts and Crafts Movement?

A. The creation of brighter and more airy spaces inside homes

B. The rejection of art that depicted nature in a realistic manner

C. A decline of interest in art museum collections

D. An increase in the buying of imported art objects

Question 38: The word “revered” in paragraph 2 is closest in meaning to ______.

A. created                               B. described                C. dubbed                   D. respected

Question 39: According to paragraph 2, who criticized the impending loss of daily contact with handcrafted objects?

A. the British                                                   B. Victorians  

C. the Americans                                                        D. Ruskin and his followers

Question 40: The word “virtues” in paragraph 3 is closest in meaning to ______.

A. experience              B. advantage               C. situation                 D. movement

Question 41: Which statement is TRUE, according to the passage?

A. Reformers in the United States and Great Britain appreciated handcrafted objects.

B. Handcrafted objects were too simple and straightforward.

C. The criteria used to evaluate handcrafted objects are unclear.

D. The theme of Arts and Crafts design was unnatural.

Question 42: The word “it” in the last paragraph refers to ______.

A. the Arts and Crafts design                         B. nature

C. the Arts and Crafts Movement                               D. a particular style

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 43: Drug abuse have become one of America’s most serious social problems.

A. have                                    B. of                            C. most                       D. social

Question 44: He was driving his car, moving slowly, looks for a petrol station at this time yesterday.

A. moving                               B. looks                       C. a                             D. at

Question 45: The prime rate is the rate of interest that a bank will charge when it borrows money to its best clients.

A. The                         B. that                         C. will charge              D. borrows 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 46: She is the most intelligent woman I have ever met.

A. I have never met a more intelligent woman than her.

B. She is not as intelligent as the women I have ever met.

C. I have ever met such an intelligent woman.

D. She is more intelligent than I am.

Question 47: “I met her sister at the supermarket yesterday,” John said.

A. John said that he had met her sister at the supermarket the day before.

B. John said that I had met her sister at the supermarket yesterday.

C. John said that he would her sister at the supermarket the day before.

D. John said that I met her sister at the supermarket yesterday.

Question 48: It’s better for you to have the house repainted.

A. You couldn’t have the house repainted.

B. You should have the house repainted.

C. You oughtn’t to have the house repainted.

D. You must have the house repainted.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 49: You are not listening. You don’t know what is going on.

A. You would know what was going on unless you listened.

B. Provided you listened, you didn’t know what was going on.

C. You would know what was going on if you listened.

READ:  Ôn tập lịch sử thế giới cận đại | Doanhnhan.edu.vn

D. As long as you didn’t listen, you would know what was going on.

Question 50: Mike became a father. He loved his family more.

A. Were Mike to become a father, he would love his family more.

B. Only after Mike had become a father did he love his family more.

C. Had Mike become a father, he would have loved his family more.

D. Not until he loved his family more did Mike become a father.

ĐÁP ÁN

1-A

2-B

3-D

4-C

5-A

6-D

7-C

8-B

9-B

10-A

11-A

12-A

13-B

14-D

15-C

16-A

17-C

18-D

19-B

20-A

21-C

22-D

23-D

24-C

25-C

26-B

27-A

28-D

29-B

30-D

31-A

32-D

33-C

34-A

35-B

36-B

37-A

38-D

39-D

40-B

41-A

42-C

43-A

44-B

45-D

46-A

47-A

48-B

49-C

50-B

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:     A. wait             B. train                        C. said             D. paid

Question 2:     A. whole         B. when           C. which         D. while

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3:     A. extreme      B. mission       C. rapid           D. country

Question 4:     A. society        B. epidemic     C. initiate        D. catastrophe

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5:    in 1939, the Borne Bridge is one of the many grand projects of the Depression era.

A. Completing B. Completed  C. Complete    D. Completes

Question 6: He always did well at school     having his early education disrupted by illness.

A. in spite of   B. on account of         C. in addition to          D. even though

Question 7: “Did  you  have a good time  at the  Browns?”  – “Not really. I           I’ll ever visit them again.

A. won’t be thinking   B. am not thinking      C. don’t think D. think not

Question 8: Nobody answered the door,       ?

A. weren’t they           B. were they    C. did they      D. didn’t they

Question 9: Tom had a lucky escape. He _   killed.

A. could have been     B. must have been       C. should have been    D. had been

Question 10: As we walked past, we saw John         his car.

A. to repair      B. repaired      C. in repairing D. repairing

Question 11: As far as I can judge, she was completely unaware    the seriousness of the situation.

A. with            B. about          C. of    D. in

Question 12: Tom made a serious mistake at work, but his boss didn’t fire him. He’s lucky          a second chance.

A. having given           B. having been given  C. to have given          D. to have been given

Question 13: Standing on top of the hill,      .

A. people have seen a castle far away            B. lies a castle in the middle of the island

C. a castle can be seen from the distance       D. we can see a castle in the distance

Question 14: Our Import–Export Company Limited will have to    sales during the coming year.

A. expand       B. enlarge        C. extend        D. increase

Question 15: John hasn’t studied hard this year; so, in the last couple of months, he has had to work

            just to catch up.

A. vaguely       B. barely          C. intensely     D. randomly

Question 16: Make sure you us a visit when you are in town again.

A. give B. do   C. pay D. have

Question 17: My New Year’s            this year is to spend less time on Facebook and more time on my schoolwork. But I’m not sure I will keep it.

A. resolution   B. salutation    C. wish            D. pray

Question 18: Mr. Park Hang Seo, a Korean coach, is considered a big        in Vietnam football.

A. bread          B. cheese         C. sandwich    D. egg

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 19: Tom is apologizing to Peter for being late.

–          Tom: “Sorry, I’m late, Peter. My car has broken down on the way here.”

–          Peter: “           

A. No, I wouldn’t mind at all. B. Not on my account.

C. That’s all right.      D. Well, it’s worth a try.

Question 20: Mai and Joey are talking about their favorite pastimes.

–          Joey: “What sort of things do you like doing in your free time?”

– Mai: “          

A.        I love checking out the shops for new clothes.

B.        None. Been starved since 9 yesterday.

C.        I hate shopping.

D.        Nothing special. Just some photos I took on the trip to Nepal.

ĐÁP ÁN

Question 1

C

Question 11

C

Question 21

D

Question 31

D

Question 41

D

Question 2

A

Question 12

D

Question 22

A

Question 32

C

Question 42

B

Question 3

A

Question 13

D

Question 23

A

Question 33

C

Question 43

C

Question 4

B

Question 14

D

Question 24

B

Question 34

A

Question 44

C

Question 5

B

Question 15

C

Question 25

B

Question 35

A

Question 45

B

Question 6

A

Question 16

C

Question 26

C

Question 36

C

Question 46

D

Question 7

C

Question 17

A

Question 27

D

Question 37

B

Question 47

C

.Question 8

C

Question 18

B

Question 28

A

Question 38

A

Question 48

D

Question 9

A

Question 19

C

Question 29

D

Question 39

A

Question 49

C

Question 10

D

Question 20

A

Question 30

A

Question 40

A

Question 50

D

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. 

Câu 1. A. primary       B. hike             C. linguistics   D. divide 

Câu 2. A. promises     B. realizes        C. devises        D. socializes 

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions. 

Câu 3. A. indoor         B. damage       C. despite        D. canal 

Câu 4. A. generous     B. extensive    C. resources    D. eternal 

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions. 

Câu 5. The kids ________ to get up this morning. It _______ and it was cold, and their bed was so warm.

            A. don’t want / is raining         B. didn’t want / rained           

            C. weren’t wanting / rained     D. didn’t want / was raining 

Câu 6. Almost 50 per cent of cancer _______ are treated successfully.

            A. sufferers     B. patients       C. victims        D. invalids 

Câu 7. I don’t know why you insist ________ blaming me ________ all my troubles.

            A. on / for       B. in / for        C. at / on         D. over / for 

Câu 8. The fifth generation computers, with artificial intelligence, _________ and perfected now.

            A. developed              B. have developed

            C. are being developed           D. will have been developed 

Câu 9. These trainers are the _________ article. Those others are just cheap imported copies.

            A. real B. existent       C. authentic     D. genuine 

Câu 10. A love marriage, however, does not necessarily ________ much sharing of interests and responsibilities.

            A. take over     B. result in       C. hold on       D. keep to 

Câu 11. __________ of the brothers wants to give in. Both are as stubborn as mules.

            A. None          B. Either          C. Neither       D. Each 

Câu 12. The bridge will be completed at the end of next year, two years_________.

            A. hence          B. thus C. consequently          D. therefore 

Câu 13. We bought both sofas from __________ big furniture warehouse that’s just off the motorway.

            A. some           B. the  C. a      D. 0 

Câu 14. It is __________ that you are cordially invited to attend.

            A. at our annual wine-tasting evening            B. on our annual wine-tasting evening

            C. in our annual wine-tasting evening            D. our annual wine-tasting evening 

Câu 15. ___________ are that they’ll be late anyway, so we’d better wait for them for another moment.

READ:  Thương mại và du lịch | Doanhnhan.edu.vn

            A. Opportunities         B. Chances      C. Fortunes     D. Lucks 

Câu 16. When my parents traveled to Singapore, they bought me a __________ piano on my birthday.

            A. precious grand ancient wooden     B. wooden grand ancient precious

            C. precious ancient grand wooden     D. ancient grand precious wooden 

Câu 17. Strangely, no one believed us when we told them we’d been visited by a creature from Mars, __________?

            A. didn’t we    B. did we        C. did they      D. didn’t they 

Câu 18. Urbanization has resulted in _____________problems besides the benefits.

            A. vary            B. various        C. variety        D. variability 

ĐÁP ÁN

1 C

2 A

3 B

4 A

5 D

6 A

7 A

8 C

9 D

10 B

11 C

12 A

13 C

14 D

15 B

16 A

17 C

18 B

19 C

20 C

21 D

22 A

23 B

24 A

25 C

26 D

27 A

28 D

29 B

30 C

31 B

32 A

33 D

34 D

35 C

36 D

37 D

38 B

39 A

40 C

41 D

42 C

43 A

44 C

45 D

46 B

47 D

48 D

49 C

50 D

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. recruits           B. affords                    C. happens                  D. survives

Question 2: A. interview       B. certificate               C. begin                      D. bride

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. believe           B. borrow                    C. design                     D. expect

Question 4: A. capital            B. national                   C. vacation                  D. chocolate

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5: If there ______ some restaurants near the hotel, the tourists would not have to take taxis.

A. were                                   B. have been             C. will be                    D. would be

Question 6: When Linda ______ last night, I ______ my favourite show on TV.

A. was calling – watched                                            B. called – have watched

C. called – was watching                                            D. had called – watched

Question 7: The thief didn’t admit ______ the money.

A. to steal                                B. being stolen            C. stealing                   D. to be stolen

Question 8: Your mother can speak English and Chinese very well, ______?

A. didn’t she               B. won’t she                C. can’t she                 D. doesn’t she

Question 9: We don’t have a house at the moment, but I’m sure something better will ______.

A. go up                                  B. turn up                    C. stay up                    D. give up

Question 10: I like the tale of Kieu ______ by Nguyen Du.

A. wrote                                  B. having written        C. writing                    D. written

Question 11: We visited Japan, Canada and ________ United States.

A. a                                         B. an                            C. the                          D. Ø (no article)

Question 12: They were sacked ______ their carelessness.

A. because                               B. because of              C. although                 D. despite

Question 13: Life in the countryside is very ______, isn’t it?

A. peace                                  B. peaceful                  C. peacefully               D. peacefulness

Question 14: I have great ______ for the young teachers who devote their life to teaching children in remote and mountainous areas.

A. admiration              B. intention                 C. sympathy                D. consideration

Question 15: Great apes are in ______ of becoming extinct.

A. crisis                                   B. threat                      C. danger                    D. warning

Question 16: The students were worried that they wouldn’t be able to ______ the deadline for the assignment.

A. beat                                     B. answer                    C. meet                       D. match

Question 17: They divided the money up ______ their three children.

A. at                            B. on                           C. among                    D. without

Question 18: They were mocking him ______.

A. because he kept falling off his bike                       B. after he has kept falling off his bike

C. as soon as he was keeping falling off his bike       D. before he had kept falling off his bike

Question 19: It was only after they got married that he showed himself in his true ______ .

A. aspects                                B. features                   C. colours                    D. faces

ĐÁP ÁN

1-A

2-D

3-B

4-C

5-A

6-C

7-C

8-C

9-B

10-D

11-C

12-B

13-B

14-A

15-C

16-C

17-C

18-A

19-C

20-A

21-B

22-D

23-A

24-B

25-A

26-D

27-A

28-B

29-C

30-C

31-A

32-C

33-A

34-A

35-C

36-C

37-D

38-C

39-C

40-A

41-B

42-D

43-C

44-C

45-B

46-A

47-C

48-D

49-B

50-D

Read the following passage and blacken the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks in the following questions

Dining Etiquette in Japan: an honored guest sits an the entre of the table furthest from thr door and begins eating first. Learn to (1)…..chopsticks – never point them, never pierce them, and rest them on the chopsticks – rest when breaking (2)………drink or chat. It is good etiquette to try a bit of everything.

Dining Etiquette in Turkey: Meals are a (3)………….affair, conversations are friendly and loud. The head of the family of honored guest is served first. It is good etiquette to insist the kost senior is served first (4)………….of you. Asking for (5)………….food is a compliment. If taken to a restaurant, Turkish dining etiquette has strict rules that the one extended the invitation must pay.

Question 1:

A. handle

B. use

C. grasp

D. keep

Question 2:

A. with

B. on

C. as

D. for

Question 3:

A. socialize

B. society

C. social

D. because

Question 4:

A. instead

B. regardless

C. out

D. because

Question 5:

A. more

B. many

C. so many

D. the most

Read the passage and blacken the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following questions.

How can a plant kill?

People kill. Animals kill. Animals and people kill for food, or they kill their enemies. People and animals can move around and find something to kill. They can run away from an enemy. They can kill it if it is necessary. Many kinds of animals eat plants. The plants cannot run away from their enemies. Some plants make poison. If an animal eat part of the plant, it gets sick or dies. Animals learn to stay away from these plants. There are many kinds of plants that make poison. Most of them grow in the desert or in the tropics. Today farmers use kinds of poison come from petroleum , but petroleum is expensive. Scientists collect poisonous plants and study them. Maybe farmers can use cheap poison from plants instead of expensive poison from petroleum.

Question 6: Animals and people kill their………………..

A. A.plants      B. poisons       C. enemies      D. farmers

Question 7: ……………….cannot move around.

A. Farmers      B. Plants          C. Scientists    D. Animals

Question 8: An animal……………….if it eats a poisonous plant.

A. moves around         B. studies the poison   C. runs away   D. gets sicks or dies

Question 9: Most poisonous plants grow in the deserts or in the………………

A. Arctic Circle           B. laboratories C. farms          D. tropics

Question 10: ………………use many kinds of poisons.

A. Farmers      B. Scientists    C. Workers      D. Animals

ĐÁP ÁN

1-B

2-D

3-C

4-A

5-A

6-C

7-B

8-D

9-D

10-A

11-C

12-D

13-A

14-C

15-B

16-D

17-D

18-A

19-B

20-B

21-D

22-B

23-D

24-A

25-D

26-C

27-C

28-D

29-A

30-B

31-D

32-A

33-A

34-D

35-C

36-D

37-B

38-B

39-D

40-C

41-C

42-A

43-C

44-B

45-B

46-C

47-A

48-A

49-C

50-B

 —

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi thử THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Phan Huy Chú. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Mời các em tham khảo tài liệu liên quan khác:

Chúc các em học tập tốt!

Xem thêm bài viết thuộc chuyên mục: Học tập